photo © 2010 Riki Maltese | more info (via: Wylio)
Fick precis veta att Wikileaks nu går att nå via http://www.wikileaks.ch. Sysadmindagen.se vill inte vara sämre, därför går det numera att nå Wikileaks via http://wikileaks.sysadmindagen.se.
Om nu EasyDNS EveryDNS inte vågar så får väl jag ställa upp.
Me like. Mycket.
Tack!!
Bara en stilla undran.
SVT.skriver så här idag. Wikileaks förlorar rätten till
(=DOMÄNNAMNET=). Länk:- [http://svt.se/2.22584/1.2255839/wikileaks_forlorar_ratten_till_domannamnet].
Bla.bla.bla och så vidare. Är det verkligen sant att
Wikileaks har förlorat rätten till sitt domännamn.
PS. Jag förstod det bara som att dom blivit,
[”utkörda, överkörda, eller utslängda i en snödriva”],
från (”CONTAINERN” [PLATSEN]).
[Alltså där dom fanns innan detta hände].
DS. Någon som vet bättre kan ju kommentera detta.
JL.2010.11.03.
SVT är ute och cyklar. Det är DNS som slutat fungera. Alltså uppslaget mellan IP-adress och domännamn. Mig veterligen så ägs fortfarande namnet av Wikileaks.
De är även utslängda från Amazon’s EC2-tjänst enligt en artikel på Slashdot.
Men om nu varje operatör som håller med NS åt någon Wikileaks-domän utsätts för DDoS-attacker till sådan grad att det hotar servicen för deras övriga användare, riskerar vi inte att hela Internet sänks i ett gigantiskt DDoS-angrepp mot oss alla genom att ge wikileaks nya subdomäner precis överallt..?
Hmm, vad händer om jag anger localhost [127.0.0.1] som NS åt någon fejk-wikileaks? Slår DDoS:arna ut sig själva då? 😉
Jag är den första att erkänna att jag inte har full koll på DNS, men tekniker med mer koll än mig menar att EasyDNS tog den enkla vägen ut. En DDoS-attack mot Wikileaks påverkar i mycket liten mån själva DNS, det är ju ett enkelt uppslag på några få bytes.
Att Internet skulle gå sönder av att vi ställer upp med subdomänder ser jag som otroligt. Den enda som känner till den adressen är ju min DNS.
Att hacka DNS genom att ange loopback har gjorts förr. Jag har för mig att APB gjorde det när dom blev utsatta för en DDoS-attack. Det enda som sker är att den som attackerar försöker utföra attacken mot sig själv, vilket troligtvis misslyckas. De flesta DDoS attacker riktar sig mot en sida eller en fil på servern, om den sidan eller filen efterfrågas på 127.0.0.1 så misslyckas anslutningen.
Pingback: Kriget är här! « Sysadminbloggen